Wie Zijn wij....


Firma de Haan is een familie bedrijf dat al bestaat sinds 4 juni 1923.
Joh. de Haan sr. begon een winkel in fietsen en elektra op de Roode Steen 7 (tegenover De Waag).
In 1928 verhuiste de winkel naar de Kerksteeg 22 en deed de radio zijn intrede, meestal zelfbouw.
 


Na enige tijd op Grote Noord 97 te hebben gezeten werd er weer terug verhuisd naar de Kerksteeg (tegenwoordig Lange Kerkstraat) op nummer 15. Daar zit de winkel vandaag de dag nog steeds.

Na 1945 (na de oorlog) werd de winkel uitgebreid, huishoudelijke apparaten deed zijn intrede zoals de wasmachine.
 

In de jaren 50 kwam de televisie industrie op gang, experimentele uitzendingen van televisie begon in 1948 door Philips.

Niet iedereen had een televisie thuis vanwege de hoge kosten die een televisie met zich meebracht (zwart-wit televisie wel te verstaan). Er werd ook nog maar een paar uur per dag uitgezonden, en met name in de avond.
 

Vanaf 1967 werden de eerste kleurentelevisies geïntroduceerd en tot aan de dag van vandaag zijn daar behoorlijke ontwikkelingen in geweest.

Dus wat begonnen is als fietsenmaker is uitgegroeid tot consumenten elektronica van witgoed tot audio en video apparatuur met eigen reparatie service. Vooral de service staat hoog in het vaandel bij de Firma De Haan.
 

Tegenwoordig hebben we de Led-televisies met steeds meer computertechnieken er in verwerkt. Digitale televisie is sinds begin jaren 90 gaan groeien en hedendaags standaard in een nieuwe televisie.
 

Sinds 2001 zijn we aangesloten bij Elektrovakman (tegenwoordig United Retail), dit is een inkoopgroep voor kleine zelfstandig ondernemers die ook service gericht zijn en vaak een eigen werkplaats hebben voor reparaties. De belangrijkste voordelen voor de firma is dan ook dat er scherpere prijzen voor apparatuur gelden en dat er een bron van informatie via de computer mogelijk is. Dit alles zorgt weer voor meer mogelijkheden en voordelen voor de consument die bij ons koopt.
 

In 2003 is het pand op de Lange Kerkstraat uitgebreid met Lange Kerkstraat 17. Dit resulteerde in meer winkel oppervlakte waardoor alles ruimer en overzichtelijker geplaatst kon worden. Meer showroom en meer producten zorgen dan ook voor een grotere instroom van mensen die graag eens naar binnen wandelen om een kijkje te nemen (misschien zien we u ook snel).